Zoeken

Bosklas Spa 2024 dag 2

VERSLAG DINSDAG

Goeienavond Vijve,

De voorbije nacht is zeer goed verlopen. De kennismaking met het nieuwe bed, de kamergenoten, … is voor iedereen van een leien dakje gelopen.
De rust was nogal snel in de kamers… jah… wat wil je na een lange reisdag.

Deze morgen stonden we op en werden de leerlingen onthaald door 7 kerstmannen die op de tonen van Jingle Bells de ochtendgymnastiek verzorgden.  (Jah… als het sneeuwt, voelen we ons meteen terug in kerstsfeer).
Samen met deze vreemde individuen werden de spieren wat losgegooid in het klaslokaal.

Om 8u stipt konden we aanschuiven voor het lekkere ontbijt en een 45 minuten later stonden we vertrekkensklaar.

De leerkrachten hebben voor vandaag een plan B uitgestippeld.
In plaats van een lange wandeling op de Hoge Venen werd gekozen voor 2 kortere wandelingen langs de Hoëgne.  (Eén van de mooiste wandelingen in België).

De meting van het debiet, de observatie van het bos, het bekijken van een bever-dam,… fijne activiteiten.

Langs de Hoëgne genoten we allen van een mooi stukje natuur. (maar we hielden het niet droog).
We moeten wel toegeven dat het mooie wandelpad te lijden had onder het vele water dat door de vallei stroomt.
Heel wat knuppelpaden zijn weggespoeld en ook de bevers zorgden ervoor dat we onze wandeling een klein beetje moesten aanpassen.

Tussen 12u en 13u werd gekozen voor “opwarmen” en konden we picknicken op het domein.  Snel want we wilden vooraleer de hemelsluizen nog eens opengingen een 2de wandeling maken.  (maar ook deze keer hielden we het niet droog).

Om 16u kwamen we kleddernat terug op het domein en werd een lekkere douche gesmaakt.

Beste ouders,
Ondanks het regenweer zit de sfeer er hier toch wel goed in.
Alle kinderen krijgen hier een mooi lesje in zelfredzaamheid en we moeten toegeven dat “papierproppen in schoenen stoppen” al goed loopt (met als gevolg…de volgende dag… een paar droge schoenen).

De maaltijd (varkensgebraad met jagersaus, erwtjes en worteltjes en krielaardappeltjes) werd gesmaakt.  Wederom horen we van Hilde (de kok des huizes) dat Sint-Eloois-Vijve weer “goeie eterkes” meeheeft.  Jah… inspanning vraagt nu ook eenmaal om een stevige maaltijd.


Het is nu 20.00 en in de refter worden kaartjes geschreven.


Oh ja, dit moeten wij (leerkrachten) nog kwijt. Wat John hier uitspookt grenst aan het onmogelijke. De sfeer erin houden, hulp bieden bij allerlei activiteiten, bemoedigende woorden spreken en de kinderen helpen, geruststellen en steunen in alles wat ze doen, … behoren allemaal tot datgene wat hij hier voor uw kinderen doet.  Met hart en ziel !
Op schitterende manier aangevuld met 6 leerkrachten… een schitterend team.
Misschien komt dat over als normaal maar als je het hier allemaal van dichtbij mag meemaken, is het zeker geen evidentie.
John wordt door de kinderen al aangesproken als “de baas van het drooghok”.

De sfeer onder de kinderen, tussen de begeleiders en de relatie kinderen-begeleiders is “bère”.
We willen vandaag zeker nog een pluim gooien naar alle kinderen.  Geen enkele leerling haakte vandaag af… en we mogen zeggen dat we in jaren niet meer zo’n goeie groep “wandelaars” hebben gehad.  Nooit moesten we langer dan een paar minuutjes wachten op de laatsten van de groep.
Papa, mama, juf en meester op school, tante, nonkel, kanarie en cavia : Wees gerust, wij komen nog zeker niet naar huis. We genieten hier met volle teugen.


Ziezo, terwijl ik dit verslagje schrijf, zitten de kinderen rond mij met hun kaartjes.  (jah…het grotendeel van het verslag werd getypt tijdens het kaartjes schrijven… nu pas uploaden).
Hou dus die brievenbus in de gaten.

Oh ja… mijn stappenteller spreekt over 28695 stappen… en dat op een regendag…
Niet mis hé.


Groetjes vanuit sart-lez-spa.
John
Meester Lukas,  juf Marlies, meester Lukas, juf Pauline, meester Louis en meester Tony
maar vooral heel veel zoenen van jullie kapoenen.